فارین افرز: آمریکا نمی‌تواند طالبان را منزوی کند-راهبرد معاصر

فارین افرز: آمریکا نمی‌تواند طالبان را منزوی کند

نشریه آمریکایی «فارین افرز» با بررسی تحولات افغانستان چرایی ناکامی تلاش‌های آمریکا برای منزوی کردن حکومت طالبان را بررسی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 16
کد خبر: ۲۳۲۹۱۳

به گزارش راهبرد معاصر، نشریه «فارین افرز» وابسته به اندیشکده «شورای روابط خارجی» آمریکا در تحلیلی چرایی ناکامی تلاش‌های آمریکا برای منزوی کردن هیئت حاکمه افغانستان را بررسی کرد.

 

این نشریه با محوری دانستن نقش چین در ناکامی تلاش‌های آمریکا برای منزوی کردن حکومت طالبان، پذیرفتن استوارنامه سفیر تازه منصوب شده طالبان توسط «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور این کشور را مهمترین چالش برابر اجماع به رهبری آمریکا علیه عادی‌سازی با هیئت حاکمه افغانستان دانست.

 

نوشتار با اظهار اینکه رویکرد آمریکا طی دو سال گذشته نه تنها خودداری از به‌رسمیت شناختن طالبان، بلکه حفظ یک اجماع بین‌المللی دراین‌باره بوده است، افزود: دولت بایدن به صراحت اعلام کرده که قصد دارد از تهدید انزوای دیپلماتیک برای ترغیب طالبان به بهبود رفتار خود در سه زمینه اصلی استفاده کند: احترام به حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان، سرکوب فعالیت‌های تروریستی در خاک افغانستان و پذیرفتن یک ساختار حکومتی فراگیرتر که بازتاب جامعه متنوع قومی، مذهبی و قبیله‌ای افغانستان است.

 

فارین افرز با بی‌نتیجه دانستن این رویکرد در دو سال و نیم گذشته تأکید کرد طالبان تلاش‌های دیپلماتیک قوی برای ایجاد روابط با کشورهای همسایه انجام داده‌اند و با اشاره به میزبانی کابل از 18 سفارتخانه خارجی و فعال بودن شمار بیشتری از سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های سیاسی افغانستان در خارج این کشور نوشت: رهبران طالبان به‌‎طور پیوسته روابط اقتصادی خود را با کشورهای مختلف در منطقه، از جمله همسایگان دورتر مانند آذربایجان، گسترش داده‌اند. حتی هند، قدرت منطقه‌ای که بیش از همه نسبت به قدرت رسیدن طالبان محتاط بوده است، سفارت خود را در کابل در سال 2022 بازگشایی کرد و در سال 2023 به طالبان اجازه داد تا کنترل سفارت افغانستان در دهلی‌نو را در دست بگیرند.

 

نشریه وابسته به اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا همچنین تصریح کرد: از بین رفتن اجماع در مورد انزوای دیپلماتیک طالبان سوالات مهمی را برای واشنگتن و شرکای آن ایجاد می کند. عدم شناسایی دیگر یک ابزار قهری معتبر نیست و اگر ایالات متحده به دنبال تأثیرگذاری بر رفتار طالبان است، باید راه های دیگری برای دستیابی به اهداف مورد نظر خود بیابد./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر